«Det ordner jeg selv! Hva trenger man rørlegger for, jobben er jo så enkel!» Eller er det så lurt?

Det kan høres enkelt ut å koble til nytt kjøkkenarmatur. Man ordner nødvendig tilbehør til ny kjøkkenbenk med oppvaskmaskin og kanskje også en vannutkaster/utekran til kjøkkenhagen utenfor. Deretter begynner man å skru og hamre.

For en handyman/woman kan dette sees som plankekjøring og det er hvertfall ikke rocket-science. Men å selv ta fatt i dette prosjektet eller la din handy venn få prøve seg er ikke å anbefale, til tross for at det for mange kan virke som en enkel sak. En rørlegger bør absolutt gjennomføre jobben og i verste fall hvertfall se over og godkjenne jobben som er blitt utført. Dette gjelder også alle andre «enkle» oppgaver som egentlig er rørleggers jobb i både hjem og fritidsbolig.

Dersom du skulle være uheldig og oversett noe eller har montert feil kan det for eksempel medfølge større vannlekasjer. Disse vannlekasjene blir det vanskelig å få dekket av forsikringsselskapet da jobben har blitt utført uten fagfolk til stede.

Ettersom du da ikke kan bevise ved en faktura at arbeidet er utført av en fagmann, står du sanssynligvis på egenhånd. Det er viktig å merke seg at summen for å få arbeid utført av fagfolk ikke kan sammenlignes med  summen ved en lekkasje. Benytt derfor autorisert rørlegger!

I dag er det også krevet montasje av Waterguard ved nye installasjoner av maskiner og utstyr i større rom jf. TEK 17 (Byggteknisk 17). Waterguarden varsler om lekkasjer både fra vann og avløp slik at man raskt kan stoppe den. Vi kan jobben vår, og vil gjøre en grundig gjennomført jobb for deg godt plantet innenfor regelverk og prosedyrer! Føl deg trygg, kontakt en rørlegger i stedet for å ta sjanser som kan påvirke lommeboka i en langt større grad.

Skrevet av Administrator publisert

Kategori: Aktuelt, Tips og Triks

Et erfarent team med dyktige fagpersoner

Vi i Fredrikstad Rør AS gjør et grundig og samvittighetsfullt arbeid. Kontakt oss om situasjonen er akutt, om du ønsker befaring eller har spørsmål. Vi er på pletten!

Kontakt Oss