I overgang fra pluss til minusgrader er det høysesong for sprengfrost på dårlig isolerte rørinstallasjoner.

Vi har hatt en mild vinter på Østlandet i år men som vi alle vet kan dette raskt snu.

Rør skal monteres innenfor frostfri sone i nye og eldre hus, men det er dessverre store avvik innen dette området. Frosten kommer som regel etappevis og fryser eller sprenger messing og kobber. Når det blir mildere vær og isen tiner, oppstår det en sprutlekkasje fra sprekker som har oppstått i metallet over vinteren.

Disse tilfellene oppstår typisk i dårlig isolerte krypkjellere eller kjellere med dårlig isolering av vinduer og vegger. Det kan også skje i hytter som er lite brukt over vinteren, og hvor eier har glemt avstengning og nedtapping av anlegget etter sesongslutt på høsten.

Om du ikke har anledning til å være på hytta når rørleggeren kommer – hva da?

Gjør det derfor til vane å inspisere rør i kjeller eller på hytta på våren dersom du vet at dette er tilfelle hos deg. Sørg også for at isolering av rør gjøres skikkelig ved nytt bygg eller oppussing. Dersom det går sprutlekkasje i rørene er dette selvfølgelig en akutt situasjon og se til å kontakt en rørlegger så raskt som mulig.

Skrevet av Administrator publisert

Et erfarent team med dyktige fagpersoner

Vi i Fredrikstad Rør AS gjør et grundig og samvittighetsfullt arbeid. Kontakt oss om situasjonen er akutt, om du ønsker befaring eller har spørsmål. Vi er på pletten!

Kontakt Oss