Tett toalett? Fredrikstad rør gir deg veiledning! Forsøk å løse problemet selv før du kontakter rørlegger.

Som sagt i tidligere blogginnlegg kan både kjøkken og baderom utsettes for litt ekstra påkjenninger akkurat i romjulstida. Vi opplever nokså ofte å bli oppringt på grunn av tett toalett.

Om toalettet kun har tettet seg i selve vannlåsen øverst i avløpet, er det ofte enkle tiltak som skal til for å rette opp i dette og man kan ofte gjøre det på egen hånd. For å vite cirka hvor det har gått tett kan man utføre en liten sjekk!

Dra opp slik at vannet fyller hele toalettskålen. Ta dermed tiden for å se hvor lang tid det tar før toalettskålen tømmer seg. Om dette tar mindre enn to minutter, kan dette tyde på at avløpet har tettet seg høyt oppe og du kan forsøke å løse problemet selv. Dersom det tar mer tid anbefaler vi sterkt å kontakte en rørlegger for å unngå potensiell ytterligere skade.

Dersom toalettet tømte seg på mindre enn to minutter kan man forsøke å fylle klosettet med vann. Benytt en bøtte med vann og tøm den i toalettet med en viss kraft. Poenget er å skape litt «strømninger» som skal dytte litt i det som sitter fast. Da kan det fort løsne opp og klosettet vil raskt tømme seg for vann og rester av avfall.

Om dette ikke fungerer kan man kjøpe en vakumpumpe/avløpspumpe med skaft. Denne er enkel å bruke og grei å ha lagret i huset i tilfelle lignende situasjoner skulle oppstå. Vakumpumpen skaper også bevegelse i det som sitter fast. Vakumpumpe kan man kjøpe flere steder. Blant annet på Maxbo eller på Jernia. Om dette ikke skulle fungere bør du ta kontakt.

Se også: Pass på så ikke luftfriskeren din spyles ned!

Skrevet av Administrator publisert

Et erfarent team med dyktige fagpersoner

Vi i Fredrikstad Rør AS gjør et grundig og samvittighetsfullt arbeid. Kontakt oss om situasjonen er akutt, om du ønsker befaring eller har spørsmål. Vi er på pletten!

Kontakt Oss